Thursday, February 3, 2011

MOJI OMILJENI ANAGRAMI DRUGIH / MY FAVORITE ANAGRAMS OF OTHERS (15)

REŠENJE: Peti oktobar
AUTOR: Žarko Pintarić
ENGLISH TRANSLATION: Battles of resistance
SOLUTION: October the 5th (the day of Slobodan Milošević's overthrow)

12 comments:

  1. Ovaj anagram je moj, iako ga nema u zbirkama Dinka Kneževića i kompjuterskoj bazi Nenada Savića. Objavljen je u jednom broju "Beokviza", i siguran sam da je bilo pre maja 2002. kad se pojavio kod Branislava Nikića u časopisu "Kviz".

    ReplyDelete
  2. E pa to, ja ne znam ni ko je gospodin Žarko Pintarić, ali pratim njihove podatke. Nema veze, ionako praktično u mom izboru verovatno ima najviše tvojih anagrama. Za nekoliko dana objavljujem jedan tvoj koji sam iskopao baš nedavno i na koji sam umro od smeha, nije baš sveprisutan, nek bude iznenađenje. Sve čestitke na Gran Priju, prvi Anagram godine sa zarezom, to nije mala stvar! :)

    ReplyDelete
  3. Haha, prvi sa zarezom :) Hvala!

    Inače, gos'n Pintarić je jedan vrlo talentovan somborski anagramista koji nažalost nije bio toliko aktivan poslednjih nekoliko godina. Ovako iz glave sećam se recimo JADNA USTA I KRVNI SUD (duvanska industrija) i SVE ĆAKNUTI (kućni savet), a imao je još neke odlične anagrame. Da je učestvovao na prvenstvu Srbije siguran sam da bi svoj kvalitet još više unapredio i da bi imao zapaženih rezultata.

    ReplyDelete
  4. Čestitke i tebi na pobedi u "B" finalu i trećem mestu u "A" finalu.

    ReplyDelete
  5. Hm, vrlo lepi anagrami. Zanimljivo.

    ReplyDelete
  6. U bazi su za sada samo anagrami iz Dinkovih "Zbornika". Trebalo bi svakako ubaciti i one sa prvenstva Srbije.
    Ajde da pogađam! Iskopao si "Alajbegovu slamu" (Radisavljević/Milin) iz aprila 2003. godine?!

    ReplyDelete
  7. Nije, mada i taj je za umiranje. Kao i onaj ŠTA TU IMA "T"! Ali ovaj je neki drugi. Da, ubacivanje tih sa prvenstva je vitalno. A ja sam već počeo uredno da skladištim sve što je objavljeno na forumu od 1.1.2011., čisto da znaš.

    ReplyDelete
  8. Tušta i tma, sećam se!
    Samo trpaj anagrame u bilo kakvu tabelu (Word, Excel, šta god), da bi moglo lako da se uveze u bazu. Zato tako brzo uspem da sastavim dopunu kad mi Dinko pošalje. Nadam se da će uskoro biti i jedna dopuna sa dosadašnjim anagramima sa Prvenstva.
    Vidimo se u Orlu dvadesetog!

    ReplyDelete
  9. Tako je. Mislim da bi mogao da mi pošalješ na mail neki model prazne tabele koji tebi najviše odgovara, pošto će tako sigurno lepše izgledati nego da ja budžim napamet.

    ReplyDelete
  10. Mislim da ću ovih dana imati vremena da sredim arhivu šampionata i da će uskoro biti obimne dopune za Nenadovu bazu, što će olakšati posao za naredna takmičenja.

    ReplyDelete