Wednesday, January 26, 2011

GRAN PRI 2010 - REZULTATI POLUFINALA

Na Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste završeno je polufinalno glasanje za Gran Pri 2010. Među pobednicima po kategorijama našli su se šampion Nenad Savić, doskorašnji šampion Zoran Radisavljević, nedavno preminuli velikan Milan Milin, kao i dvojica anagramista kojima je ovo prvi Gran Pri - Milenko Miščević i Branko Bjeličić. Sledi finalno glasanje za Anagram godine, vulgarni anagram godine i B-finale, koje služi da se kompletira godišnja lista 20 najboljih anagrama. Anagram godine će ući na listu za glasanje za Anagram decenije, koje će potom uslediti. Evo radova koji su osvojili Gran Pri:

minijature - Milan Milin, Srbobran: SENO - ŠTALA (etno-salaš)
ličnosti - Milenko Miščević, Beograd: GRLIM IH, VOLIM BAJKE! (Jakob i Vilhelm Grim, nemački književnici)
generalna - Nenad Savić, Beograd: ENIGMONAGRADA (Anagram godine)
aktuelnosti - Zoran Radisavljević, Novi Sad: NOSIO SI KRST, STAVIO SE U VERSKE SVRHE! (Hristos voskrese - vaistinu voskrese)
izazov - Branko Bjeličić, Zemun: DANI EKOLOŠKE SVESTI, NO I BRIGA ZA TROŠNI OZON I TLO! (godina zaštite okoline i biološke raznovrsnosti)

Što se mog učinka tiče, iako sam u svakoj kategoriji imao bar jedan anagram, nigde nisam pobedio. Ipak, i ove godine ću u velikom finalu, u kome će se takmičiti deset radova, imati rad iz generalne kategorije. To će biti moj peti anagram u velikim finalima za tri godine učestvovanja u ovom takmičenju, što je sjajan rezultat.

Kompletne rezultate glasanja možete pogledati na adresi www.voy.com/96502/.

No comments:

Post a Comment